Oldalak

2013. szeptember 16., hétfő

Pesti mese - Ide nekem a szeretőmet!

fräulein on air: Pesti Lány

Az érzés, hogy csodás párkapcsolatban élünk, leírhatatlan. Romantikus, bizalommal teli viszony, ahol jó érzés a mindennapos nyugalom ami körülvesz. De mi történik, hogyha egy olyan kapcsolat részeseivé válunk, amelyben nem élünk együtt, nem fizetünk közösen fűtésszámlát és nem vagyunk hálótársak sem? Magyarul: mi történik, ha csak szeretőt tartunk, és nem párkapcsolatban élünk? Bevállalni egy elsőre idegennek tűnő, újszerű kalandot pedig nem is olyan nehéz, mint hinnénk, mert pont ezek a momentumok azok, amik felkészítenek egy jobb szerelemre - könnyű kezelhetőségük pedig egy vibráló, izgalommal és vágyakkal teli időszakot adhat.



Miért van mégis az, hogy gyakran saját magunknak sem akarjuk bevallani, hogy egészen egyszerűen szeretőt tartunk?
Véleményem szerint a szeretőség egészen addig a pontig egészséges dolog, ameddig nem érezzük, hogy méltóságunk csorbul, illetve kamatoztatunk belőle bármit is. Legyen az hangulati javulás, apró őszi bizsergés (éppen aktuális) vagy egyszerűen csak stresszoldás. Csupán magunknak generáljuk ilyenkor azt a bűntudatot. Hiszen valamiért beleégett a memóriánkba, hogy szeretőt az a háziasszony tart, aki már unja a banánt otthon. 10 nőből 9 így definiálná a fogalmat, ebben egészen biztos vagyok. Azonban bízzunk magunkban, hiszen a szeretőség határait mi magunk állítjuk fel, akárcsak egy komoly párkapcsolatnál, így tehát nem is annyira különböző a két dolog. Vannak párok, akik együtt járnak piacra, borkóstolóra és minden héten szombaton viszik le a szelektív hulladékot.

A szeretőségnek miért ne lehetnének ugyanilyen szabályai?
A szeretői KRESZ-t egyre többen szegik meg, hiszen nem tudnak bánni vele. Nem ismerik, pedig a kellemes élményért legalább egyszer megéri félretenni a definíciókat. A legtöbb férfi ha a „szerető” kifejezést hallja - nem úgy, mint a hölgyek – azonnal az ingyen szexuális szolgáltatásra gondol valaki olyantól, akit amúgy nem utasítana el, de azért a barátnő címkét sem aggatná rá szívesen. Ezzel szemben mi nők távol akarjuk tartani magunkat olyan  helyzettől, ahol kihasználhatnak. Pedig pont az ilyen görcsös fogásokkal csúszik ki a kezeink közül egy párkapcsolat is. Ahol szintén hagyni kell, hogy kihasználjanak és ugyanúgy mi is használjuk párunkat. Nincs ebben semmi rossz. Csak ismerjük fel, hogy a szeretőség nem is áll olyan távol senkitől, ha ugyanazokat a lépéseket hozzuk meg ott is, amiket egy párkapcsolatban. Annyi a különbség a két eset között, hogy a szeretők nyitott kártyákkal játszanak egymás előtt, a titok maga az, hogy NINCS TITOK.

A szeretőtartás sok mindent megold. Ha önbizalomra vágyunk, akkor keressünk olyat, aki nem fél dicsérni minket a legapróbb dolgokért sem, aki becéz ha hozzánk szól és aki mellett ragyogó nőnek érezzük magunkat. Ha folyton szomorkodunk, úgyis a vicces szomszédsráchoz fogunk vonzódni.

Azt hiszem az egyik legfontosabb dolog amit megtanultam az utóbbi pár évben erről az, hogy ne várjunk többet a dolgoktól, mint amik. Ne képzeljünk önjelölt Bridget Jones-ként házasságot, de élvezzük ki azt a kis időt, ami megadatik nekünk és a szeretőnknek. Figyeljünk a szavatossági időre! Ha túllépjük rájöhetünk ugyanis, hogy a romlott ételnél csak a romlott kapcsolat kedvetlenít el jobban, a szeretőknek pedig pont az a legjobb tulajdonságuk, hogy nem kell hozzájuk mesterséges tartósítószer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése