Oldalak

2013. november 3., vasárnap

Szerelem a böngészők idején - az internetes húspiac.

fräulein on air: Molnár Fruzsi

Lemérnek kilóra, centire. És „face-checking” van kérem szépen. Borostások és bombázók egyvelege püföli a klaviatúrát annak reményében, hogy végre rátaláljon.... De kire is? Időszakos kapcsolatra, egy éjszakás kalandra, ágyszomszédra. Egyre lejjebb adjuk kedves hölgyeim és uraim. A magány nagy úr, és amíg a szerelem a virtuális oldalakra szorul, addig a populáció veszélyben van. A billentyűzetbe kapaszkodva keressük fel ezeket az oldalakat és tesszük magunkat idegenek prédájává.


Böngészd, szerelmesedj. (kép forrása http://content-img.experienceproject.com/)


Bodzafröccsszűz ál-királylányok, sífanatikus mérnökök és mezítlábas álszent informatikusok boldogtalanságába van fojtva Darwin. Az elvárások magasak, de mit is várunk el cserébe?! Légy szőke, kék szemű, jó génekkel. De az sem árt, ha a dekoltázsod mélyebb, mint a Marianna árok. Lehetőleg foglalkozásként szerepeljen a felsővezető, de semmiképpen sem targoncavezető, vagy központifűtés-szerelő. Karosszérialakatos? Ugyan már! Skippeljük.

Miért van itt? Mi rejtőzik egy-egy fotó mögött? Vajon a barátnője az mellette? Csomó kérdés merül fel bennünk, miközben böngésszük az adatlapok sötét bugyrait. Már a profilképek mazsolázása közben sok mindenre fény derül. Elterjedőben van a pucéran pózolós kocka has stílus, ami nem éppen a Nobel-díjáról árulkodik. Kukacmutogatós verzió is lenne, ha engedné a moderátor, de a legrosszabb mégis a kétségbeesett gyerekkel pózolós … Megsajnálod, de irtózol még a gyerek gondolatától is. Alapból kizáró ok a fürdőszoba tükrében elkövetett önpromózás. De nem tanácsos a napszemüveg sem, mert az alapból azt tükrözi, hogy rejtegetsz valamit.

A név a következő lépcsőfok. A „meister” vagy a „sörminátor” nem ajánlott és hihetetlen hogy a becézés hány válfaját ismerik egyesek. Amikor Daniel Steel-el kezdi a kedvenc könyveit, vagy amikor azt mondja, hogy nyitott a világra, nem biztos, hogy úgy érti, ahogy Te érted. Azt tanácsolom, ilyenkor fogd menekülőre a dolgot, mert ez az a fajta, aki még nem tudja, de lerí róla, hogy homok került a gépezetbe. Mert ha helyes, vagy szemernyit is van stílusa nagy rá az esély, hogy melegebb a kelleténél. Most komolyan. Hová tűnt a férfiasság, a süllyesztőbe? 

… egy kép csavarja el a fejed. És az a pont, amikor egy üzenetben vízipisztollyal engedelmességre kényszerít, már valahol súrolja a határokat. Ha nem is az övét, az enyémet mindenképpen. A kedvencem pedig az, amikor nem vállalják fel saját magukat. A szívem szakad meg, amikor Brad Pittnek kell nemet mondanom. A kedvenc képem egy prémbundába burkolt pucér srác képe volt. Hát ő erősen rágyúrt az első benyomásra.

Szexistának tartjuk, ha őszinte - és hiányoljuk a szenvedélyt, ha nem. Van, amikor a bűnbeesés reményével keresnek meg. Van, hogy az elején nem mondják ki, de végül mégis döntögetne. Van, hogy egy olyan képet társítunk a másikhoz, hogy már egy pillantásától benedvesedik az a bizonyos bugyi (már ha van). A kínálatot végig böngészve már nem lepődünk meg azon, hogy a laza kapcsolatot kereső lomposka a masszázsra specializálódott, és porcikáról porcikára fejti ki a nem éppen túl tisztességes „terveit” a jövőre nézve. A házasságtörők melegágyáról nem is beszélve.

Üzensz neki, bökdösöd. Hónapokig megy a levélváltás. Végre rászánod magad, hogy esélyt adj a dolognak. Találkozol vele. El kell, hogy keserítselek. Az esetek nagy többségében már az első randin kiderül, hogy a kép nem éppen tükrözi a valóságot, vagy méreteiben nem az igazi a kiszemelt. Rossz hír, hogy a külső nem néha, hanem mindig csal. A feltöltött fotók közül keresd meg azt, ahol a leglepusztultabb és legtaszítóbb. Nah az a valóság.

Ha már az első randin te fizeted a sörét, ott már valami nem kóser. Sőt, ha az anyja a kedvenc témája, állj fel és ne pazarold rá a drága időt (és pénzedet). Lehet éppen rád vár valaki a 7-es buszon, vagy a közért csoki részlegén akadsz össze a jövendőbeliddel.

Egy biztos. Uraim a „szép a szemed”-nél és az „elbűvölő a mosolyod”-nál kicsit jobban erőltessétek meg magatokat. Arcok, betűk. Igen, nem. Ha a párválasztás útvesztőjének ezen mezejére tévedünk, legyünk már kicsit kreatívabbak, és az sem árt, ha előtte átfutjuk a helyesírási szabályokat. Ez egy olyan világ, ahonnét nehéz kiszabadulni. Viszont a virtuális bókok sosem fognak felérni egy valós csókkal a kapu előtt.

2 megjegyzés:

  1. Én mindenkinek kitartást kívánok! A sok rossz tapasztalat (3 sikertelen randi) után egy ilyen oldalon találtam meg a nagy szerelmet - azaz talált meg Ő, ami azóta is tart és tart remélem örökké. Úgyhogy tényleg drukkolok, hiába az emberek 90%-a az ilyen helyeken megtévesztő és a szennyesbe való... rá kell találni arra az egyre. Vagy ott, vagy majd utcán, előbb utóbb jönni fog, csak nem szabad feladni!

    VálaszTörlés
  2. köszi júlia, jó hallani, hogy valakinek sikerült! mi is püföljük tovább a billentyűzetet, hátha...)

    VálaszTörlés