Oldalak

2013. szeptember 3., kedd

Pia, spleen és fájdalom - a bölcsészpasik.

fräulein on air: Varga Vivien A.

Egy éve bukkantunk egy olyan írásra, amit bölcsészlány létünkre keserű mézként ittunk:

Most kontrázunk. Íme a bölcsészpasi:

A bölcsészpasik a mérnökökhöz képest kevesen vannak, de könnyen felismerhetőek. Öltözködésük nagyjából szakuktól függ, de egyetemesen elmondható, rosszul nem öltöznek, csak kissé slamposan. Kedvelik a kötött árukat télen és a túraszandálokat nyáron-ezek viszont autentikusan hatnak rajtuk.
(Persze vannak a tarisznya-styleosok is, de róluk most nem beszélünk.)
A sál kötelező kellék. A romantikus könyvet bújó fajtával ritkán ismerkedhetsz. Valószínűleg azért, mert hamar elköteleződnek. Bővebb információval nem tudunk szolgálni, mert nem tért vissza nőtárs egy ilyen kapcsolatból. Reméljük, jól vannak.
A másik fajta elég aktív. Rendszerint kocsmában bukkan fel. Szórakozóhelyen bölcsészt ne keress, kivételes alkalmakkor benéznek az Instantba vagy a Corvintetőre. Kocsmában eleinte rejtett zugokban ücsörögnek, nyáron a dohányzó teraszon, majd kellő alkohol mennyiség után a pult és a tánctér között sündörögnek és béna szövegekkel nyomulnak. Előfordulhat, hogy egy idétlen vicc a felhívás keringőre, amire a legtöbb csaj undorodó pofát vág és menekül.

ne vedd zokon, woody. azé jó pasi vagy.

Két féle termése van a vad bölcsésznek: a törtető karrierista, aki valamely underground lapnak szerkesztője vagy írója, de van az önpusztító semmire kellő is, akinek az élete igazából az ivás, melyet főleg a depresszió konstans növekedésére űz. Viszont egyvalami elmondható mindkét alfajról: rettenetesen szeretnek szenvedni. A szerelmi szenvedés a hóbortjuk. Ebben mesterek is, mert talán az egyik legromantikusabb pasifajtáról beszélünk. Egyszer kell átlátni, és a képlet pofonegyszerű:
Ha találkozol egy bölcsészpasival hamar kiderül, hogy van egy csaj, akit Beatrice-jének tekint. Miatta iszik, miatta ír, és amúgy miatta is találkozik veled, ha van ebben logika, ha nincs. Két út lehetséges. Beleszeretsz, és kajtatsz utána. Ne tedd. Nyomába sem fogsz érni a volt csajának. Ha mégis összejön veled, kényelemből teszi, mert képtelen az egyedüllétre. A bölcsészpasira csak egy pecabot van, és ez a hűvös szépség, aki intellektuális skillekekel bár meg van áldva, nem haladja meg a pasi műveltségét. Tehát első számú csábszabály: Ne teperd le.  Akkor veszed le a lábáról, ha elhúzol és adod a titokzatost. Akkor majd hirtelen azon kapod magad, hogy versek zengnek rólad, könnyek hullnak miattad és alkohol ömlik kifelé torkokon. Ilyen egyszerű.
A bölcsészpasi amúgy igazi szex-őrült. Kár, hogy többet beszél róla mint csinálná...érdekes, hogy szinte az összes az égbe magasztalja szexuális képességét és farka méretét.  Az ős férfi női lélekben megbújva - ne hidd el. A bölcsészek jól beszélnek, és jól is hazudnak. Viszont egy percig nem unatkozol, ha szellemi pezsgésre vágysz vagy őrült ötletekre. Igazán szofisztikált, filozofikus és különleges kisugárzása van. És ha jól csinálod (lásd feljebb) lehet esélye a dolognak. Ha rosszul sül el, akkor öreganyakorodban majd nosztalgiázva gondolsz vissza a boros, fülledt estékre, amikor Karádyra sírtatok együtt és kiöntötted lelked a  tömény cigarettafüstbe. Érdemes belemenni tehát a spleenbe. De légy résen! Nem könnyű elfelejteni őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése