Oldalak

2014. április 21., hétfő

Utazás a vénuszdomb körül

[fräulein on air: Varga Vivien A.]


Csak idő kérdése, míg ki nem nő egy újabb szőrszál. Sőt! Ha egyet kihúzol, öt újabb jön eltemetni az elsőt. Ez a helyzet a bozonttal is: amennyire ellenezték eddig, most hirtelen irtó menő lett. Kösd pórázra a hónaljkutyát, irány a bokros vénuszdomb!


öööööh...ok.


A női bozontos rehabilitása is csak idő kérdése volt. Egy furcsa érzés lengi most körül a világot. Az, hogy a nők többet érdemelnek. Jobban és többet teljesítenek, mint a férfiak. Mintha hirtelen ráébredt volna erre a nők többsége. Annyi sérelem van ebben a női kollektív tudatban, hogy most tisztán érezni egy lelki hadjáratot a férfi nem ellen: Micsoda, a férfi leszarja az öltözködését? Hordjunk XXL pulcsikat és boyfriend nadrágokat behemót futócipővel! Nesze. Nekünk sem muszáj tetszetősnek lenni. A férfi nem tud viselkedni, káromkodik és jobbra balra kúrogat? Leszarja, mi jó neked az ágyban? Akkor öcsém tessék, tudok én is olyan bunkó lenni, felállítom a farkadat és úgy hagyom, görcsöljön csak hajnalig. Aztán röhögve elújságolom ezt a barátnőimnek.

Hát innen kérem már csak egy lépés a természetes szőrzet. Kinek nem jutott még eszébe az első láb után feladni az egész borotválósdit. Nem beszélve a rettenetesen fájdalmas gyantázásról és epilálásról! Hála a magas pornókultúra análfixációjának amúgy is bővült a gyomtalanítandó helyek száma, ami ráadásul egészségügyileg nem is veszélytelen.

És minek ez a sok szenvedés? A férfiakért. Holott a legtöbb meg sem érdemli, mert agyilag 16 éves és a farka köré csavarja  a világot. A megbántott nő tehát bosszút akar. Mit vesz el tehát a férfitól? A vaginát. Az ártatlan kopaszbarackból rejtélyes afrót csinál, ami fogtól meduzáig bármit rejtegethet! A férfi ősfélelme, a freudi vagina dentata (fogas vagina) újra életre kelt!


Vénusz borotválkozott!


A szőr meg a haj ősidők óta hatalmat szimbolizál. A borotválás mindig egyfajta védelem és erő elveszítése. A híres Vagina Monológokban van az a rész, ahol a férj csak úgy hajlandó lefeküdni feleségével, ha a kopasz az intimzónája. Szegény nőnek rémálom, mert a bőre nem bírja és kipattogzik, másrészt védtelenségként éli át. Ez egy pár évtizeddel előbb játszódik, mikor még nem volt divat a borotválás. Persze, van a bozontban valami vad, egy fajta titok és bátorság. Statement-szerű. Olyan "leszarom, mit gondolsz rólam, így kell elfogadnod." 
Miközben a kislányosra borotvált punci már semmi titkot nem takar. Ott van leplezetlenül, védtelen és átlátható. És ez is a borotválás lényege: egy ilyen világban nem nőhet szőr, ahol még az ánusz is rózsaszín, a punci púderezett, ahol minden homogén színű. Átlátszó irodaház, átlátszó fanszőrzet, semmi zsákbamacska! Na és persze a pornók miatt is kopaszítunk: A borotválási kultusz körülbelül a 90-es évek közepén kezdődött. Amikor a pornóiparban nagy divatba jött az orális szex, hirtelen mindenki brazilban utazott szőrügyileg. (Eközben a legtöbb férfi vígan növeszti ma is tovább a bermúda háromszögét. Nekik persze lehet. És jobb is, aki ült már szúrós bőrön, tudja, miért.)

A mi generációnk már borotváltan nőtt fel, ezért furcsa rezervátumot növeszteni. És felmerül a kérdés: Ha megtesszük, és lefeküdnénk valakivel, nem futna ki a világból? A gondolat, hogy valaki nem tart minket kívánatosnak, azonnal megöli a bennünk élő amazont. És, tipik nő, a lázadás előbb végződik mint kezdődik, hiúságunk miatt. Holott New Yorkban már a próbababák is bush-ot hordanak.

A szépségnek egyébként egy egyszerű receptje van: mindig a rendhagyó szebb. Tehát a sivatagban mindig az oázis. A férfiak is átélhették nem rég a dús szakáll revival-jet. Tudományos vizsgálatok alapján kiderült, hogy a nők döntő többsége mindig a szakállas pofát találta érdekesebbnek, feltéve, ha egy csoport borotvált között mozgott. Talán ez az intimszőrzet comeback-jének titka is: ami ritka, az szép. Jó, hogy nem kell minden divatot követni. Majd a celebek ezt is elintézik helyettünk. A New York Times már kikiáltotta az intimszőr szabadságát, Madonna már előkotorja a hónaljszőr parókát. És tényleg, valahogy nem is néz ki olyan rosszul...vagy de?










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése